Satellitkontor i Helsingør åbner lokal dør for Viebke & West

I januar oprettede malerfirmaet Viebke & West et satellitkontor i Helsingør, efter de vandt en stor rammeaftale i kommunen. Den indebærer, at de over 4 år skal koordinere og istandsætte mere end 6.000 lejemål i den almene boligforening Boliggården i forbindelse med til- og fraflytninger. Fra kontoret centralt i Helsingør har Viebke & West fået en forankring i lokalområdet, og den åbner døre for nye maleropgaver og samarbejde med lokale håndværkere.

Malerfirmaet Viebke & West vandt i starten af året en fireårig rammeaftale om istandsættelse af over 6.000 lejemål i Boliggården, der er en almen boligforening i Helsingør. For at sikre den daglige drift af boligerne valgte malerfirmaet med base i København at oprette et satellitkontor med lager centralt i Helsingør, så de kan være tilgængelige for boligforeningen.

Projektleder Maja Madvig fra Viebke & West står i spidsen som afdelingsleder for Boliggården, der spænder bredt på boligtyper med både ungdoms-, familie- og seniorboliger.

- Rammeaftalen betyder, at vi hver måned tager os af i gennemsnit 60 fraflytninger og 15 servicesager i boligerne. Vi er også ansvarlige for at koordinere de forskellige håndværkere, så ud over malerne har vi også fast en koordinator og konduktør på kontoret i Helsingør, siger Maja Madvig.

En af de øvrige aktører på projektet er VVS- og tømrerfirmaet Madsen & Kastberg, der ligeledes har slået sig ned i lokalområdet, så de hele tiden kan imødekomme de løbende opgaver med istandsættelse.

Et foranderligt kontor får hjælp med snarlig digitalisering

Maja Madvig er selv til stede på satellitkontoret et par gange om ugen, mens hun de andre dage også skal lede et team i København.

- Til hverdag sidder der 3-4 mand på kontoret i Helsingør, hvor de enkelte personer kan skifte fra dag til dag. De tager sig af servicesager og snakker med beboerne, fortæller Maja Madvig og tilføjer:

- Vi ser frem til snart at få en digital løsning til koordinationsarbejdet med rammeaftalen, hvor det bliver mere moderniseret.

Arbejdet med Boliggården byder på perioder med varierende travlhed for malerfirmaet, og i kombination med den kommende digitalisering åbner det døren for at kigge videre ud på Nordsjælland fra satellitkontoret.

Lokal tilstedeværelse kan mærkes i ordrebogen

Med oprettelsen af et kontor i Helsingør har Viebke & West fået en lokal tilknytning til byen, der rækker ud over rammeaftalens kontinuerlige malerarbejde og koordination.

- Qua vores nye afdeling i Helsingør har vi også fået andre opgaver deroppe, og vi kan byde ind på andre ting i området. Muligheden for at være til stede i byen med en lokal afdeling betyder meget, og det er dejligt, at det giver lidt valuta, at vi nu er et firma med en afdeling i Helsingør, fortæller Maja Madvig.

Selvom malerfirmaet har sin base i København, kan satellitkontoret i Helsingør nærmest ikke blive mere lokalt ifølge projektlederen:

- Vi har fået en ny konduktør deroppe, der tidligere har været tilknyttet Boliggården i mange år. Og så bruger vi kun lokale håndværkere fra Helsingør eller Hillerød, siger hun.

Det er ikke dog kun i Helsingør, at Viebke & West har travlt med at sætte kulør på de store projekter. Tidligere på året gjorde malerfirmaet også sit indtog på Fyn, da de i foråret stiftede virksomheden Odense Maleren i samarbejde med et lokalt malerfirma.

Next
Next

Københavnsk kæmpe går sammen med malerfirma i Odense: ”Sammen skal vi erobre Fyn”